Google Drive'ı Dosya Gezgini'ne Nasıl Eklerim?
Windows, varsayılan olarak One Drive ile eşitlenir ve One Drive dosyalarına doğrudan Dosya Gezgini'nden erişebilirsiniz. Adobe Creative Cloud uygulamalarını yükledikten hemen sonra Dosya Gezgini ile senkronize edilecek Creative Cloud gibi birkaç başka uygulama bile var. Ancak, benim gibi yoğun bir Google Drive kullanıcısıysanız ve tüm Drive dosyalarınızı doğrudan Dosya Gezgini'nden görmek istiyorsanız. Kurulumu aslında Google'dan bir uygulama yüklemek kadar kolaydır. Windows Dosya Gezgini'ne Google Drive'ı ekleyelim. Bu yazımızda, Google Drive'ı Dosya Gezgini'ne Nasıl Eklerim hakkında konuşacağız. Hadi başlayalım!
Google Drive'ı Dosya Gezgini'ne Nasıl Eklerim?
Eh, aksine Google sürücü Yedekleme ve Senkronizasyon, dosya gezgininin hemen içinde bir Google Drive klasörü oluşturacak ve dosyalara çevrimdışı olarak erişmenize izin verecektir. Siz de dosyaları bu klasöre silebilir veya bırakabilirsiniz ve ardından değişiklikler anında Drive'da etkili olur. Google'dan Yedekle ve Senkronize Et uygulamasını şimdi bilgisayarınıza indirerek başlayın. Uygulamayı çalıştırın ve ardından 'Başlayın' üzerine dokunun.
- Şimdi Google hesabınızı uygulamaya bağlamanız gerekiyor. Google Hesabınızla oturum açın, sonraki adıma geçin.

- Bu sayfada uygulama, Google Drive'da bilgisayarınızdaki dosyaların bir kopyasını oluşturacaktır. Bu, dünyanın her yerinden yerel olarak kaydedilmiş tüm dosyalara erişmenizi sağlar. Drive'a otomatik olarak yedeklemek istediğiniz klasörleri seçin. Benim durumumda, aslında Masaüstü, Belgeler ve Resimler'i seçtim.
- Fotoğraflarınızı Google Fotoğraflar'a yedeklemek istiyorsanız, aşağıda kırmızı ile işaretlenmiş bu onay kutusunu işaretleyin ve İleri'ye basın.
- Artık Drive dosyalarınızın bir kopyasını kaydedecek bir klasör oluşturma zamanı. Drive'ımı bu bilgisayara senkronize etmek için yanındaki kutuyu işaretleyin ve ardından o klasörün konumunu ayarlayın. Uygulama daha sonra tüm bulut dosyalarını bu klasöre eşitler. Kurulumu tamamlamak için Başlat düğmesine dokunun.

Her şeyi veya birkaç seçili klasörü bilgisayarınızdaki yerel klasöre eşitlemeyi seçebilirsiniz. Bu sayfada seçtiğiniz dosya ve klasör daha sonra yerel olarak görünecektir. Ve siz çocuklar, çevrimdışı olduğunuzda bile bunlara erişebilirsiniz. Ve evet, klasörü daha sonra da değiştirebileceksiniz.
Sonra
- Başlat'a dokunun ve ardından Açılır Pencerede Devam'a tıklayın.
- Artık, yapılandırma sırasında belirlediğiniz konumda Google Drive klasörünü de görebilirsiniz. Verilerinize ve internet bağlantınıza bağlı olarak tüm sürücü dosyalarınızı almanız zaman alabilir.
- Drive'a yedeklemek için seçtiğiniz klasörler, size yeşil bir onay işaretiyle birlikte görsel bir temsil verecektir.
- Yedekleme durumunu görev çubuğundan da kontrol edebilirsiniz. Bu, yedeklenen veya indirilen tüm dosyaların bir günlüğünü de sağlayacaktır.
Daha ileri
Dosya Gezgini'ndeki Google Drive klasöründen bir dosyayı silerseniz, o dosya Drive'dan silinmez. Bu özellik, Drive'ınızdaki tüm dosyaları yanlışlıkla silmemeniz için varsayılan olarak kapalıdır. Ancak, bu özelliği açmak istiyorsanız. Ardından Sistem Tepsisinden Yedekle ve Senkronize Et simgesine basın > Üç noktalı menü > Tercihler > Dizüstü Bilgisayarım > Her zaman iki kopyayı da kaldırın.
Yerel klasörü yanlışlıkla silerseniz tüm verilerinizi kaybedeceğinizi unutmayın. Sizinle paylaşılan ve aslında Google Drive'ınızda olmayan dosyaları yedeklemek istiyorsanız. Ardından, bir web tarayıcısında Google Drive'ı açmanız yeterlidir> Benimle paylaşılanlar> Paylaşılan dosya veya klasöre sağ tıklayın ve Drive'ıma Ekle'ye dokunun.

Daha sonra bilgisayarınızla senkronizasyona başlayacak ve bu dosyaya Dosya Gezgini'nden de erişebileceksiniz.
G Suite Kullanıcıları için
Bir Gsuite hesabınız varsa, Drive Dosya Senkronizasyonu uygulaması aslında sizin için daha mantıklı olacaktır. Ancak Gsuite hesabı bir iş veya okul hesabı değildir.
- Drive Dosya Senkronizasyonu uygulamasını bilgisayarınıza indirip yüklemekle başlayın ve ardından ekrandaki talimatları izleyin.
- Tıpkı daha önce yaptığımız gibi, Google hesabınızla oturum açmanız ve ardından bir sonraki adıma geçmeniz gerekir.

- Yedekle ve Senkronize Et'ten farklı olarak, aslında bir Klasör oluşturmak yerine değiştirmek için daha fazla ayar yoktur. Aslında, dosyalara erişmeniz için size özel bir alan sağlayan ayrı bir Drive oluşturur.
- Yedekle ve Senkronize Et'in aksine, yerel dosyaları Drive'a yedekleyemezsiniz, yalnızca dosyaları aslında paylaşılan sürücüye sürükleyip bırakın.
Ayrıca Bakınız: Ziyaret Etmeniz Gereken En İyi Torrent9 Alternatifleri


